Högbobrödet

Det här receptet känner vi är perfekt att öppna bloggen med. Det är verkligen enkelt att göra, inte alls onyttigt och det blir supergott! Det tar heller inte speciell lång tid att göra. Man kanske kan tycka att det låter konstigt att ha i torkade aprikoser till exempel, men det gör allt mycket godare. Ett bröd värt att prova!

5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1 dl mörk sirap

2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solrosfrön/solroskärnor
1 1/2 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl russin
knappt 1 dl hela och skalade mandlar
1 dl torkade aprikoser

Blanda först alla torra ingredienser innan du sedan tillsätter filmjölken och sirapen. Häll upp degen (som blir ganska kladdig) i en smord 1 1/2 liters brödform. Strö över lite mjöl och grädda i ugnen i 175 grader i ca 80-90 min.



Betyg:  Fullpott!

RSS 2.0