Lågkolhydratbröd
Detta bröd är påminner lite om det klassiska scones-brödet. Det passar till den som vill känna att det verkligen är något nyttigt som stoppas i magen. Pågrund av alla "grova" ingredienser så blir brödet ganska torrt och kan kännas lite tråkigt. Men gott är det!
Det tog oss ungefär 20 minuter att göra.
Blanda ordentligt:
1 ägg
2 dl vatten
1 dl tjock grädde
Tillsätt:
½ tsk salt
1 dl solrosfrön eller kärnor
1 dl krossade linfrön eller psylliumfrön
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
Blanda ner:
2½ dl grovt rågmjöl
Om man vill kan man smaksätta med till exempel lingon, nötter eller pumpafrön.
Degen ska vara rätt kladdig. Fördela och platta ut degen på smord plåt till 6-8 högar. Grädda i 225 grader i ca 10 min i mitten av ugnen. Låt svalna under en bakduk.
Betyg: