Ostkaka med nötbotten
Den här kakan blev riktigt maffig och syrlig. Tog en liten stund att göra men vilket underbart resultat. Tänk er den här en varm sommardag!
Nötbotten:
1,5 dl mötter, finmalda
1 dl havregryn, hackat
2 msk fruktos
1 tsk kanel
2 msk margarin eller rumstempererat smör
Fyllning:
450 g keso
250 g philadelphiaost
3 äggulor
3äggvitor
2 msk majsena
1,5 dl fruktos
1 tsk rivet citronskal
1 tsk vaniljsocker
5 dl lätt creme fraiche
Värm ugnen till 175 grader. Kör nötterna och havregrynen i en matberedare tills allt är finmalt. Tillsätt fruktos, kanel och smör och knåda samman. Tryck ut degen i botten på en 20 cm teflonbelagd kakform. Jämna till ytan. Sätt in formen i ugnen och grädda den i 4-5 min, tills degen har blivit ljusgul.
Kör keso och philadelphiaosten i matberedaren tills det är krämigt. Tillsätt äggulor, majsena, fruktos, rivet citronskal, vanlijsocker och lätt creme fraiche och blanda väl.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i ostmassan. Häll fyllningen över nöttbottnen i kakformen och grädda kakan i ugnen i 125 grader i ca1,5 timme eller tills den känns fast.
När kakan är färdig öppnar du ugnsluckan så att den svalnar långsamt till rumstemperatur inne i ugnen.
Sedan den svalnat serveras den med färska bär. Kakan håller sig sedan bra i kylskåpet.
Betyg:
åå den skulle jag vilja smaka en bit av, gud så mömsigt !
Jättegod,inte så söt som många kakor är.
Va duktiga ni är!
gud i skymningen vad ni är duktigt girls.