Banan och ananaskaka

Den här jättesaftiga fruktkakan är ett perfekt tilltugg eller efterrätt. Vi valde att byta ut ananasen mot torkade apelsinskal, vilket också blev jättegott. Det som är bra med ananas är att den är utmärkt för känsliga magar. Den minskar svullnader, hjälper kroppen att läka och är dessutom bra för matsmältningen. Den tog oss ungefär 25 minuter att förbereda.

125 g osaltat smör
5 små bananer
75 g ätklar torkad ananas eller annan torkad frukt
3 dl vetemjöl
1 dl (knappt) grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,5 dl råsocker
2 stora ägg
50 g hackade valnötter (valfritt)

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Smöra en långpanna sparsamt och lägg ett bakplåtspapper i botten. Läg bananerna i en bunke och mosa med en gaffel. Skär ananasen i mycket små bitar. Sikta ner mjölet, bakpulveret och saltet i en ny bunke. Rör om och tillsätt smör. Nyp med fingertopparna in smöret i mjölblandningen tills du får en grynig massa. Knäck ett ägg i taget i en ny bunke. Rör ihop äggen med en gaffel tills vitorna och gulorna blandats. Häll äggblandningen i den andra skålen, tillsätt socker, bananer, och ananas och blanda ihop. Häll kaksmeten i brödformen. Platta till och strö sedan över krossade valnötter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 min tills kakan rest sig och är gyllenbrun. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler i 10 minuter. Skär i skivor och servera.



Betyg: Om man gillar banan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0