Chokladkaka

När vi gjorde den här chokladkakan tänkte vi att det kanske kunde bli ett nyttigare alternativ för kladdkaka. Visst blev den god men kanske en aningen torr. Även här kan man om man vill, äta tillsammans med en klick grädde men även där finns det ett magrare alternativ, bär.

5 ägg
1 kaka (100 g) mörk choklad (minst 70%)
75 g smör
100 g mald mandel
1,5 dl sötningsmedel (som tål värme, t.ex. Hermesetas)

Smält smör och choklad tillsammans på svag värme (eller i vattenbad om du vill vara på den säkra sidan). Vispa äggulorna luftiga. Blanda äggulorna med sötningsmedel, den malda mandeln och den smälta chokladen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten. Häll smeten i en smord kakform och grädda i 175 grader i 40-50 min.



Betyg:

Kommentarer
Postat av: marie

vilken grym projektidé, recepten verkar goda också! jag kommer lätt följa den här bloggen :D

2009-01-10 @ 12:14:23
URL: http://ineverdreamed.blogg.se/
Postat av: sladjan

MEN SMARRIGT:D

2009-01-10 @ 14:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0