Fruktbrödspudding

Den här fruktbrödspuddingen är en snabb verision av den klassiska brittiska efterrätten sommarpudding. Det tog oss cirka 7 minuter att göra den här puddingen. Vi valde att ta bort sockret då puddingen blir syrligare och nyttigare.

8 skivor fullkornsbröd
600 g blandade färska eller frysta bär, såsom jordgubbar, björnbär, svarta vinbär och hallon
1,25 dl vatten
1 dl (knappt) strösocker, (valfritt)

Skär brödet i valfri form med hjälp av pepparkaksformar. Lägg alla utom en handfull bär i en kastrull med vatten tillsammans med cirka två tredjedelar av sockret. Rör om och koka upp. Sänk värmen. Rör om bären försiktigt i cirka 7 minuter tills frukten är mjuk och saftig. Smaka och tillsätt resten av sockret. Häll fruktjuicen i en skål. Pressa frukten genom en sil till en annan skål för att göra puré. Lägg 4 brödfigurer i en stor djup form och sleva över fruktsaften tills brödet är helt täckt av frukten, lägg sedan en klick fruktpuré på brödet. Lägg en ny brödfigur på den första. Sleva över resten av saften. Låt stå i minst 30 minuter så att brödet får suga upp saften, lyft försiktigt upp brödet till ett fat och dekorera med resterande bär.



Betyg:

Kommentarer
Postat av: brat

smaskigt å gött

2009-01-11 @ 15:41:48
Postat av: sladjan

snart är det alla hjärtans dag så passande med hjärtan ! :D

2009-01-12 @ 19:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0