Lågkolhydratbröd

Detta bröd är påminner lite om det klassiska scones-brödet. Det passar till den som vill känna att det verkligen är något nyttigt som stoppas i magen. Pågrund av alla "grova" ingredienser så blir brödet ganska torrt och kan kännas lite tråkigt. Men gott är det!
Det tog oss ungefär 20 minuter att göra.


Blanda ordentligt:

1 ägg

2 dl vatten

1 dl tjock grädde


Tillsätt:

½ tsk salt

1 dl solrosfrön eller kärnor

1 dl krossade linfrön eller psylliumfrön

1 dl havregryn

 2 tsk bakpulver


Blanda ner:

2½ dl grovt rågmjöl


Om man vill kan man smaksätta med till exempel lingon, nötter eller pumpafrön.


Degen ska vara rätt kladdig. Fördela och platta ut degen på smord plåt till 6-8 högar. Grädda i 225 grader i ca 10 min i mitten av ugnen. Låt svalna under en bakduk.




Betyg:



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0