Nyttigare havregrynsgröt

Alla vet väl att havregrynsgröt är den perfekta frukosten. Den är nyttig och man håller sig mätt länge, och sen är det ju gott med! Men tro det eller ej, vi har hittat ett nyttigare alternativ och det bästa är att det smakar precis som vanlig havregrynsgröt och är lika lätt att göra. Den ger magen och tarmen bra fibrer att jobba med då du tillsätter psylliumfrön och linfrön. En bra start på dagen som ger ett stabilt blodsocker och lång mättnadskänsla.

1 dl havregryn (gärna ekologiska)
2,5 dl vatten
1 msk psylliumfrön
1 msk krossade linfrön
1 nypa salt

Koka upp allt i en kastrull i några minuter (det funkar även att avända micro också, men då förlorar du värdefull näring). Vill du ha mer smak på gröten kan du riva ner ett halvt äpple och låta koka med. Servera med mjölk och lite frysta bär, supergott!



Betyg:

Kommentarer
Postat av: sladjan

MÖMMSIGT :D

2009-01-07 @ 15:20:19
Postat av: Stefan W

Hej! Kolla gärna in mitt senaste inlägg om skor i hemmet och Top Models "skönheter"!

2009-01-07 @ 15:29:04
URL: http://stefanweei.blogg.se/
Postat av: evelina

vad duktig ni är ! :)

2009-01-07 @ 15:45:05
URL: http://evelinahagstroem.blogg.se/
Postat av: Anonym

varför förlorar man näring av att köra i micron?

2009-01-07 @ 18:53:13
Postat av: Sara & Stina

Enligt Anna Skipper så förlorar maten näringen om man värmer i micron, varför vet vi inte. Har mailat henne nu och hoppas få ett svar så snart som möjligt och besvarar frågan riktigt då.

2009-01-07 @ 20:23:25
URL: http://nyttigarealternativ.blogg.se/
Postat av: Anonym

jaha okej. Men bara så att ni vet så bör man vara mycket kritisk mot Anna Skipper. Hon snackar tyvärr en hel del skit.



Men det är ett kanonjobb nu har gjort i allafall!

Keep it up girls!

2009-01-07 @ 21:13:45
Postat av: vet allt

om vi säger såhär, alla kostrådgivare/experter säger olika, allt ändras från dag till dag så Anna kan nog mycket väl ha rätt i det hon säger.

GRYM BLOGG !

2009-01-08 @ 15:57:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0