Russinbröd

Det här brödet innehåller bikarbonat istället för jäst. Vilket innebär att det går fortare att tillaga men det blir ändå minst lika gott. Brödet blir väldigt färskt och smakar riktigt gott.

3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1,5 dl havregryn
1 msk strösocker
1,75 dl russin
1 ägg (lite vispat)
3,5 dl filmjölk (eller lättyoghurt/lättmjölk och citronjuice)

Sätt ugnen på 180 grader.
Strö litemjöl på en bakplåt. Sikta ned grahamsmjölet och vetemjölet, salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt havregrynet, sockret och russinen till bunken och rör om. Gör en grop i mitten av blandningen och häll i äggen och filmjölken. Blanda allt med en träslev. När ingredienserna börjar blandas samman kan du använda händerna för att forma en mjuk, lite klibbig degboll. Lägg degen på en mjölad arbetsyta och knåda varsamt, en eller två gånger, tills degen är slät. Knåda inte för mycket för då kan degen bli seg. Forma en platt, rund kaka. Cirka 18 cm i diameter och 4 cm tjock. Lägg degen på bakplåten. Sikta över lite mjöl. Skär ett djupt kors nästan till botten av degen. Grädda i 30-35 minuter, eller tills brödet rest sig och är gyllenbrunt.



Betyg:

Kommentarer
Postat av: Anonym

åh men gud så gott, måste prova!

2009-01-17 @ 14:50:09
Postat av: sladjan

ooooh, den ska jag testa, tusan va gott !!!

2009-01-17 @ 17:56:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0